Hoppa till huvudinnehållet
Lammkotletter med grönsaker och pesto på plåt
Spara receptet

Lammkotletter med grönsaker och pesto på medelhavsplåt

50min
4 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

  • 1 kg lammracks, delade i kotletter
  • olivolja, salt och peppar
  • 1 förpackning stora vita bönor (380 g), sköljda
  • 150 g haricot vertes
  • 400 g små tomater
  • 4-5 små rödlökar
  • 200 g oliver
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk flingsalt
  • 140g pesto (vill du tillaga en egen så finns recept här)
  • Citronvitlökssmör
  • 100 g smör
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 citron, fint rivet skal
  • Basilikablad

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. En lyxig och lättfixad lammrätt där tillbehören rostas tillsammans i ugnen och smaksätts med ljuvlig pesto (vill du tillaga en egen så finns recept här). Du kan också byta ut lammet mot halloumi för en vegetarisk rätt.
  2. Sätt ugnen på 225 grader.
  3. Gnid in lammkotletterna med olivolja, salt och peppar.
  4. Skölj grönsakerna och låt dem rinna av. Skala lökarna och skär dem i klyftor.
  5. Lägg alla grönsaker på en plåt tillsammans med oliverna. Ringla över olivolja och salt och vänd runt försiktigt.
  6. Rosta i ugnen i 25-30 minuter eller tills allt fått fin färg.
  7. Grilla eller stek under tiden lammkotletterna 1-2 minuter på varje sida och låt vila i 5-10 minuter. Mixa ingredienserna till smöret.
  8. Ta ut plåten ur ugnen och klicka över ungefär hälften av peston. Lägg på lammet och servera direkt tillsammans med smöret och resten av peston, strö färsk basilika över rätten vid servering.
Hoppas det smakar!

Betygsätt receptet

Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljaren är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vi vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus