Lax med inlagd ingefära i sallatsblad
Ingredienser
4 portioner
1 msk risvinäger
1 msk salt
1 torkad chili
1 kruka Dill, (spara några kvistar till dekoration)
1 stor gul lök, skuren i klyftor
600 g färsk lax i bit, skinn- och benfri
500 g färsk grön sparris
1 kruka Krispsallat, plockade blad
Inlagd ingefära, tunt skivad
Gör såhär
Koka upp 1 liter vatten, vinäger, salt, chili, dillkvistar och lök i en låg, vid kastrull. Lägg i laxen och sjud på svag värme 15 min. Bryt av den nedersta delen på sparrisen. Koka sparrisen 2-3 min i saltat vatten i en annan kastrull. Låt sparrisen rinna av. Dela laxen i bitar och lägg dem i sallatsblad. Toppa med sparris och inlagd ingefära. Dekorera med dill.
En extra god påsk önskar vi på Svegro.