Hoppa till huvudinnehållet
Poké bowl med  lax
Spara receptet

Poké bowl med chilimarinerad lax, sparris och avokado

45min
4 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

  • 1 kruka krispsallat

  • 1 kruka basilika

  • 8 fasta potatisar

  • 500 g färsk grön sparris

  • 400 g skinn- och benfri rå lax av hög kvalitet (t ex salmalax)

  • 1 avokado, skalad, urkärnad och skuren i klyftor

  • 1-2 msk svarta sesamfrö

  • 1 tsk chiliflakes

Chilimarinad:

  • 6 msk japansk soja

  • 4 msk risvinäger

  • 2 msk sesamolja

  • 2 tsk chiliflakes

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. Koka potatisen i saltat vatten i en kastrull på svag värme 15-20 min. Häll av potatisen och låt den svalna.
  2. Bryt av den nedersta delen på sparrisen. Koka sparrisen i lättsaltat vatten i en kastrull 3-4 min.
  3. Skala och skär potatisen i skivor.
  4. Blanda ingredienserna till chilimarinaden i en skål.
  5. Skär laxen i kuber och lägg dem i marinaden. Låt det stå och marinera i några minuter.
  6. Fördela Krispsallaten i fyra skålar. Lägg potatis, sparris, Basilika, avokado och lax (spara marinaden) i högar på sallaten.
  7. Ringla över chilimarinad och strö över sesamfrö och chiliflakes.
Smaklig måltid!

Betygsätt receptet

Grönkål- och morotssallad med rostade pinjenötter

SVÄNG IHOP EN SALLAD

Det finns nästan inget som överträffar en riktigt god sallad. Den är mångsidig och hälsosam och går att variera i oändlighet med olika ingredienser och dressingar. En sallad kan vara en lätt måltid på en varm sommardag eller en matig rätt på vintern. Den kan vara sidekick eller huvudnummer och passar både till lunch och till middag.

Till våra tips
Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljaren är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus