Lemonad med hallon, granatäpple och Mynta
Ingredienser
4 glas
3 ekologiska citroner, tvättade
1-1 ½ dl rårörsocker
1 liter kallt vatten
½ kruka Mynta, finhackad
is
1 dl granatäppelkärnor (färska eller frysta)
125 g färska hallon
½ kruka Mynta
Gör såhär
Skär av ändarna på citronerna. Dela citronerna i stora bitar med skalet kvar, för att få lite god beska. Lägg citronbitarna i en mixer med 2 msk socker. Häll på vatten så att det täcker citronerna. Mixa ihop till en röra. Häll röran i en sil över en bunke och pressa ur all vätska.
Häll tillbaka citronmassan i mixern och tillsätt ytterligare 2 msk socker och resten av vattnet. Mixa igen och sila sedan ner citronmassan i den första avsilade citronsaften. Pressa ur vätskan. Smaka av med resten av sockret och rör tills det har löst sig.
Häll upp lemonaden i en kanna. Rör ner finhackad Grönmynta. Häll upp i glas och fyll på med is. Tillsätt granatäppelkärnor, hallon och myntakvistar.