Hoppa till huvudinnehållet
Libanesisk sallad
Spara receptet

Libanesisk brödsallad

45min
4 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

Sallad:

  • 1 kruka färsk koriander, finhackad

  • 1 kruka slätbladig persilja

  • 2 krukor plocksallat

  • 3 st paprikor i olika färger

  • 200 g  rädisor

  • 1 gurka

  • Friterat bröd

  • 4 tortillabröd
  • 3-4dl olivolja till fritering

Dressing:

  • 1 msk färsk koriander
  • 2 vitlöksklyftor

  • 1 krm salt

  • 1 tsk paprikapulver

  • 2 msk färskpressad citronsaft

  • 2 msk olivolja

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. Bryt tortillabröden i småbitar. Hetta upp olivoljan i en panna och fritera bröden gyllenbruna i 180 grader. Du kan testa att oljan håller rätt temperatur genom att fritera en liten bit bröd, den skall bli gyllenbrun.
  2. Finhacka koriander och persilja.
  3. Hacka plocksallaten grovt.
  4. Skala och kärna ur gurkan. Skär den i tunna skivor.
  5. Skiva rädisorna.
  6. Strimla paprikorna.
  7. Blanda salladsingredienserna på ett stort fat.
  8. Hacka koriander fint.
  9. Skala och finhacka vitlöksklyftorna.
  10. Rör ihop alla dressingens ingredienser, utom olivoljan, i en mixer.
  11. När dressingen är slät tillsätt försiktigt oljan lite i taget så dressingen inte spricker.
  12. Krossa de friterade tortillabröden och strö över.

Tips! Om du inte vill fritera brödet kan du pensla det med olja och rosta i ugn.

Smaklig spis!

Betygsätt receptet

Grönkål- och morotssallad med rostade pinjenötter

SVÄNG IHOP EN SALLAD

Det finns nästan inget som överträffar en riktigt god sallad. Den är mångsidig och hälsosam och går att variera i oändlighet med olika ingredienser och dressingar. En sallad kan vara en lätt måltid på en varm sommardag eller en matig rätt på vintern. Den kan vara sidekick eller huvudnummer och passar både till lunch och till middag.

Till våra tips
Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljaren är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus