Hoppa till huvudinnehållet
Potatissallad med fetaost och blomkål
Spara receptet

Ljummen potatissallad med fetaost och currystekt blomkål

15min
4 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

  • 1 kruka krispsallat, plockad

  • 1 kruka koriander, skuren

  • 1 kruka gräslök, fint skuren

  • 1 kruka slätbladig persilja, skuren

  • 2 msk curry

  • 4 msk rapsolja

  • 2 msk citronsaft

  • Salt

  • Svartpeppar

  • 1/2 blomkål, skivad

  • 1 liten rödlök, tunt skivad

  • 200 g rödkål, skivad

  • 200 g kikärtor, kokta

  • 1/2 kg potatis, kokt och delad med gaffel

  • 1 dl tranbär

  • 1 dl pumpakärnor

  • 200 g fetaost, söndersmulad

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. Värm upp oljan i stekpannan och tillsätt curry. När curryn doftar; stek blomkålen och rödlöken i oljan i 1 minut på hög värme.
  2. Tillsätt rödkål, kikärtor och potatis och stek vidare i 1 minut. Alla ingredienser ska fortfarande var krispiga, men genomvarma.
  3. Tag från värmen, salta, peppra och pressa över citronen.
  4. Blanda grönsakerna med sallad och örter. Strö över tranbär, pumpakärnor och fetaost. Färdigt att servera.
Hoppas det smakar!

Betygsätt receptet

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus
Grönkål- och morotssallad med rostade pinjenötter

SVÄNG IHOP EN SALLAD

Det finns nästan inget som överträffar en riktigt god sallad. Den är mångsidig och hälsosam och går att variera i oändlighet med olika ingredienser och dressingar. En sallad kan vara en lätt måltid på en varm sommardag eller en matig rätt på vintern. Den kan vara sidekick eller huvudnummer och passar både till lunch och till middag.

Till våra tips