fbpx
Ljummen potatis-, kikärts- och blomkålscurry sallad

Ljummen potatis-, kikärts- och blomkålscurry sallad

Ingredienser

4 portioner

2 msk curry
4 msk Rapsolja
2 msk citronsaft
Salt
Svartpeppar
1/2 blomkål, skivad
1 liten rödlök, tunt skivad
200 g rödkål, skivad
200 g kikärtor, kokta
1/2 kg potatis, kokt och delad med gaffel
1 kruka Krispsallat, plockad
1 kruka Koriander, skuren
1 kruka Gräslök, fint skuren
1 kruka Slätbladig persilja, skuren
1 dl tranbär
1 dl pumpakärnor
200 g fetaost, söndersmulad


Gör såhär

Värm upp oljan i stekpannan och tillsätt curry. När curryn doftar; stek blomkålen och rödlöken i oljan i 1 minut på hög värme. Tillsätt rödkål, kikärtor och potatis och stek vidare i 1 minut. Alla ingredienser ska fortfarande var krispiga, men genomvarma. Tag från värmen, salta, peppra och pressa över citronen. Blanda grönsakerna med sallad och örter. Strö över tranbär, pumpakärnor och fetaost. Färdigt att servera.