Hoppa till huvudinnehållet
Mazarin
Spara receptet

Mazarin med mango och salvia

60min
12 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

  • 125 g smör, kallt

  • 3 dl mjöl

  • 1 msk mjölk

  • 1 msk socker

  • 1 krm salt

Mazarinfyllning:

  • 1/2-1 dl färsk salvia, hackad
  • 50 g smör, rumstempererat

  • 1 dl strösocker

  • 2 tsk vaniljsocker

  • 200 g mandelmassa

  • 2 ägg

  • 1 msk vetemjöl

  • 1 1/2 mango

Glasyr:

  • 1 1/2 msk vatten

  • 2 dl florsocker

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Använd en pajform som är ca 24 cm i diameter. Skär smöret i kuber och blanda hastigt ihop alla ingredienser till pajdegen. Lägg degen i en plastpåse och låt den vila i kylen 1 tim.
  3. Kavla ut degen och rulla upp den på en brödkavel, flytta degen till pajformen och fodra den med degen.
  4. Jämna till kanterna och nagga med en gaffel. Sätt in formen i frysen 1 timme. Tag ut pajen ur frysen. (Om man vill ha ett extra fint pajskal kan man fylla det med torkade ärtor eller bönor då håller sig kanterna på plats.)
  5. Rör ihop smör, socker och vaniljsocker. Riv mandelmassan fint och blanda ner.
  6. Rör i äggen ett i taget. Vänd i mjölet och den hackade salvian.
  7. Skala och skär mangon i klyftor. Fyll upp pajskalet med mazarinmassan och lägg på mangoklyftorna i ett cirkelmönster.
  8. Sätt in mazarinen i ugnen 30–35 min. i 175 grader. Låt svalna.
  9. Blanda ihop glasyren och spritsa den tunt över mazarinen eller ringla med en sked. Pudra ev. med lite extra florsocker. Servera med vaniljglass.
Lycka till!

Betygsätt receptet

Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljarna är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus