fbpx
Marockansk löksallad med räkor

Marockansk löksallad med räkor

Ingredienser

4 portioner
1 gul lök
1 silverlök
1 röd lök
2 tsk salt
2 msk flytande honung
Saften av 2 citroner
1 urkärnad och strimlad chili
2 krukor finskuren Slätbladig persilja
2 msk finskuren färsk Grönmynta
1 dl grovt hackad mandel
1 dl russin
800 g oskalade räkor
1 kruka Plocksallat


Gör såhär

Skala och skiva löken tunt. Lägg i en bunke och häll på saften från citronerna, salt, honung och rör om. Tillsätt därefter chili, persilja, grönmynta, mandel och russin. Skala räkorna. Blanda ner räkorna och servera löksalladen på en bädd av grönsallad. Servera som en förrätt med ett gott bröd.

Tips!
Blanda i kokt potatis för en mer matig sallad.