Orientalisk ört- och potatissallad
Ingredienser
4 portioner som tillbehör
500 g fast potatis
½ tsk salt
1 färsk rödlök, tunt skivad
3 msk olivolja
1 msk vitvinsvinäger
1 tsk flingsalt
2 krm nymald svartpeppar
1 kruka Krispsallat, grovt skuren
1 kruka Dill, skuren
2 msk Grönmynta, plockade blad
2 msk Dragon, plockade blad
Gör såhär
Koka potatisen i saltat vatten i en kastrull under lock tills den är mjuk. Häll av vattnet och låt potatisen ånga av. Skiva potatisen och blanda den med lök, olja, vinäger, flingsalt och peppar i en skål. Lägg sallat och örter på potatisen och blanda runt precis innan servering. Dra några varv med pepparkvarnen. Potatissalladen är god att servera till allt grillat men även till t ex inkokt lax eller kallskuret.