Hoppa till huvudinnehållet
Hemmagjord örtolja
Spara receptet

Het örtolja på koriander och mynta

15min
4-6 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

  • 1 kruka koriander

  • 1 kruka mynta

  • 6 - 10 jalapeño chili

  • 4 vitlöksklyftor

  • 1 ½ msk mald spiskummin

  • 1 ½ tsk flingsalt

  • 2 - 3 msk färskpressad limesaft
  • 1 ½ dl mild olivolja

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. Hacka koriander. Använd även stjälkarna.
  2. Plocka bladen från myntan och hacka dessa. Spara ett par blad till dekoration.
  3. Kärna ur och hacka chilin grovt.
  4. Skala och skiva vitlöksklyftorna.
  5. Lägg alla ingredienser i en matberedare och mixa tills det blir finhackat.
  6. Häll upp i en skål och dekorera med myntablad.

Koriander- och myntaoljan är god att servera till grillat, t ex lax, lamm- eller fläskkött, kyckling, grönsaker eller till kokt potatis.

Lycka till!

Betygsätt receptet

Hackad persilja

SÅ GÖR DU EGEN ÖRTOLJA

Vill du göra egen örtolja? Här har vi samlat tips på hur man går tillväga. Vi tipsar om vad man kan smaksätta örtoljan med och till vilken typ av mat den passar till.

Läs mer
Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljaren är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus