Hoppa till huvudinnehållet
Picklad potatis och morötter
Spara receptet

Picklade rotfrukter med jalapeño och oregano

60min
4 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

  • 12 st små fasta potatisar
  • 1 silverlök

 

  • 1 kruka oregano

  • 5 vitlöksklyftor

  • 3 msk olivolja

  • 2 morötter

  • 10 jalapeño chili

  • 2 tsk kummin

  • 6 dl vatten

  • 3 dl socker

  • 1 ½ dl ättikssprit (12%)

  • 1 msk havssalt

  • Glasburkar (för förvaring)

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. Koka potatisen med skal i vatten under lock i en kastrull 15 min. Häll av potatisen och låt den ånga av.
  2. Skala, halvera och skiva silverlöken grovt.
  3. Skala och hacka vitlöksklyftorna grovt.
  4. Repa bladen från oreganon.
  5. Skala och slanta morötterna.
  6. Behåll chilin hela men skär 4 långa snitt på längden.
  7. Fräs löken och vitlöken i olivoljan i en stor panna ca 3 min tills löken blivit lite genomskinlig.
  8. Tillsätt morötter, chili, och kummin. Fräs vidare i några minuter.
  9. Tillsätt den kokta potatisen, vatten, socker, ättikssprit och salt.
  10. Låt sjuda i 10 min, rör så att sockret smälter.
  11. Låt svalna.
  12. Sterilisera rena glasburkar i ugn på 125° i 15 min.
  13. Varva potatis, lök, morötter, chili, oregano och lag i burkarna. Se till att allt är täckt med lag.
  14. Förslut med lock och förvara i kyl.
  15. Efter ett dygn är det picklade klart.

Servera som tillbehör till t ex grillat kött eller grillad fisk. Det picklade håller minst 1 månad i kyl om burkarna är väl rengjorda och steriliserade när man fyller dem.

Hoppas det smakar!

Betygsätt receptet

Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljaren är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus