Hoppa till huvudinnehållet
Fyllda tomater
Spara receptet

Quinoa- och grönkålsfyllda tomater med salvia

80min
4 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

  • 130 g grönkål

  • 1 kruka salvia

  • ¾ dl vit quinoa

  • 2 msk olivolja

  • 8 plommontomater, gärna lite större

  • 2 dl kvarg

  • 50 g parmesanost

  • Salt

  • Nymald svartpeppar

  • 1 förp. mozzarellaost (290 g)

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. Koka quinoan i 1 ½ dl lättsaltat vatten i en kastrull under lock på medelvärme ca 15 min.
  2. Låt quinoan svalna.
  3. Skär av det mesta av stjälkarna på grönkålen.
  4. Lägg ner grönkålen i lättsaltat kokande vatten i en kastrull och koka den hastigt.
  5. Häll av vattnet och krama ur allt vatten ur grönkålen.
  6. Plocka bladen från salvian.
  7. Riv parmesanost.
  8. Fräs grönkål och salvia i olja i en stekpanna någon minut.
  9. Lägg över på en tallrik och låt svalna.
  10. Dela tomaterna och gröp ur dem.
  11. Strö ca ¼ tsk salt inuti tomaterna.
  12. Ställ dem i en ugnssäker stekpanna eller form.
  13. Sätt ugnen på 225°.
  14. Mixa grönkål och Salvia med kvarg, parmesanost och quinoa till en slät och tjock sås.
  15. Smaka av med salt och peppar.
  16. Fyll tomaterna med quinoa- och grönkålssåsen.
  17. Toppa med riven mozzarella och gratinera i mitten av ugnen ca 20 min.
Hoppas det smakar!

Betygsätt receptet

Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljaren är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus