Hoppa till huvudinnehållet
Palsternacka med mathavre
Spara receptet

Palsternacka med mathavre och körvelolja

40min
4 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

  • 1 kruka krispsallat
  • 3 dl mathavre
  • 500 g palsternacka eller persiljerot

  • flingsalt

  • nymald svartpeppar

Körvelolja:

  • 1 kruka körvel

  • 4 msk olivolja

  • 2 msk pressad citronsaft

  • 3 msk kallt vatten

  • flingsalt

  • svartpeppar

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. Koka mathavren enligt anvisning på förpackningen.
  2. Låt mathavren svalna.
  3. Skala palsternackan och skär den i 1 cm tjocka skivor på längden.
  4. Koka palsternackan i lättsaltat vatten ca 5 min tills den blir mjuk.
  5. Häll av vattnet och låt palsternackan svalna.
  6. Hacka körvel grovt. Använd även stjälkarna. Spara några blad till dekoration.
  7. Mixa Körvel, olja, citronsaft och vatten i en matberedare eller med stavmixer.
  8. Smaka av med salt och peppar.
  9. Blanda Körveloljan med mathavren.
  10. Fördela Krispsallat på ett uppläggningsfat.
  11. Toppa med palsternackan.
  12. Lägg på större delen av mathavren och servera resten till.
  13. Strö över salt och krydda med peppar.
  14. Dekorera med Körvel.
Smaklig måltid!

Betygsätt receptet

Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljarna är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus