Hoppa till huvudinnehållet
Risoni-sallad med burrata och pesto
Spara receptet

Grön risoni med burrata, rostade pinjenötter och pesto

En riktigt god och vegetarisk pastarätt som passar både till vardags och till fest. Detta recept innehåller krämig burrata med citrondoftande risoni, rostade pinjenötter och en smakrik pesto. Den gräddiga burratan är ljuvlig till, men vanlig mozzarella fungerar också fint. Grön risoni är en lyxig och smakrik rätt som passar vid de flesta tillfällen. Servera med en fräsch sallad för en komplett måltid.
40min
4 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

  • 100 g grönkål
  • 3 dl risoni
  • 140g pesto (vill du tillaga en egen så finns recept här)
  • 1 citron
  • 50 g pinjenötter
  • 2 burrata (eller mozzarella)
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk lagrad balsamico
  • Flingsalt
  • Nymalen svartpeppar

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. Koka risonin enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Låt rinna av.
  3. Riv skalet av citronen fint.
  4. Hacka grönkålen fint.
  5. Rosta pinjenötterna i en het torr stekpanna.
  6. Blanda pastan med hälften av peston, fint rivet citronskal och grönkål.
  7. Häll på ett fint fat och strö över pinjenötter.
  8. Lägg på burrata och dela dem lätt.
  9. Ringla över olivolja och balsamico.
  10. Strö över lite flingsalt och nymalen svartpeppar, och kanske några späda grönkålsblad.
  11. Servera med resten av peston på sidan av.
Lycka till!

Betygsätt receptet

Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljaren är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus