Hoppa till huvudinnehållet
Spara receptet

Krämig svamppasta med salvia

En makalöst god pasta som på köpet är busenkel att göra. Kombinationen brynt saliviasmör ihop med syrad grädde är nästan löjligt god. Receptet är skapat åt Svegro av Agnes Ros känd från Sveriges Mästerkock.
40min
4 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

  • 250 g svamp, t.ex skogschampinjoner, hackade
  • 2-3 st schalottenlökar, finhackade
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade                                                                              
  • 50 g smör
  • 1 kruka Svegro salvia, bladen
  • 6 kvistar Svegro timjan, bladen
  • 3 dl syrad grädde
  • 2 dl finriven parmesan
  • Pastavatten
  • Salt
  • Nymalen svartpeppar
  • Olja till stekning

Till servering

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. Börja med att steka svampen i olja.
  2. Tillsätt löken och vitlöken och stek med tills det mjuknat.
  3. Tillsätt timjan på slutet. Bonustips: använd ett rivjärn för att dra av timjanbladen.
  4. Salta och peppra.
  5. Börja koka pastan i saltat vatten.
  6. Bryn smöret i en kastrull under vispning tills det är gyllenbrunt och doftar karamell. Tillsätt salvian och vispa med en stund tills den blir krispig. Ta sedan ur salvian och lägg åt sidan till servering.
  7. Vispa i den syrade grädden i det brynta smöret. Tillsätt lite pastavatten om det blir för tjockt.
  8. Vänd ner gräddsåsen i den stekta svampen.
  9. När pastan är al dente häller du av pastavattnet men sparar 1-2 dl av vattnet på sidan.
  10. Vänd ner pastan i svampsåsen och tillsätt finriven parmesan.
  11. Häll på lite pastavatten och rör om allting. Smaka av med salt och peppar.
  12. Servera pastan direkt och toppa med oxalis.
Fantastiskt gott!

Betygsätt receptet

Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljaren är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus