Hoppa till huvudinnehållet
Hemmagjord pesto med chili
Spara receptet

Pesto med körvel, persilja och chili

Att göra egen pesto är både enkelt och gott. Du visste väl att den går att variera? I det här receptet använder vi oss av körvel och persilja, som ger en spännande smakkombination. Pinjenötterna har vi bytt ut mot hasselnötter. En gnutta spiskummin ger en lite mustig smak och citron tillför fräschör. Så gott till en bit grillat kött eller på rostade grönsaker.
15min
4 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

  • 1 kruka körvel
  • 1 kruka slätbladig persilja
  • 1 msk hel spiskummin
  • ½ dl hasselnötter
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1-2 röda chili
  • ½ tsk salt
  • 2 msk färskpressad citronsaft
  • 50 g parmesanost
  • 6 msk olivolja

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. Stöt spiskummin fint i en stor mortel.
  2. Tillsätt hasselnötterna och mortla tills det blir smuligt.
  3. Skala vitlöksklyftorna.
  4. Kärna ur och hacka chilin.
  5. Lägg i vitlök, chili och salt och mortla samman till en smet.
  6. Fortsätt mortla ner körvel och persilja i smeten.
  7. Riv osten.
  8. Tillsätt citronsaft och ost och mortla samman.
  9. Rör ner oljan
Hoppas det smakar!

Betygsätt receptet

Pesto

ALLT OM PESTO

Att göra en hemmagjord pesto är enkelt och smaken blir helt fantastisk. Här har vi samlat tipsen på hur du lyckas. Är det bästa att mortla eller mixa peston? Kan man göra pesto utan nötter? Kan man ersätta vitlöken i peston med något annat? Vad kan man använda pesto till och hur länge den håller sig fräsch? Frågor som dessa och många fler hittar du svaren på här.

Läs mer
Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljaren är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus