Pesto med mejram och solrosfrön
Upptäck fler recept här
Till alla våra receptALLT OM PESTO
Att göra en hemmagjord pesto är enkelt och smaken blir helt fantastisk. Här har vi samlat tipsen på hur du lyckas. Är det bästa att mortla eller mixa peston? Kan man göra pesto utan nötter? Kan man ersätta vitlöken i peston med något annat? Vad kan man använda pesto till och hur länge den håller sig fräsch? Frågor som dessa och många fler hittar du svaren på här.
Läs merRör till det
Fixa såsen
Godaste dippen
UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT
Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljaren är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.
Till vårt sortimentVälkommen in
I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!
Hälsningar Svegro!