Hoppa till huvudinnehållet
Hemmagjord pesto
Spara receptet

Pesto med salvia och persilja

Göra egen pesto på ett lite nytt vis? Då kan vi varmt rekommendera den här peston på salvia och persilja. Baserad på pumpakärnor, passar den många. Så gott att servera till lamm eller att blanda röran med kokt potatis. Den passar också finfint till nöt- och fläskkött, kyckling och grönsaksrätter.
10min
4-6 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

  • 1 kruka salvia

  • 1 kruka slätbladig persilja

  • 3 vitlöksklyftor

  • 2/3 dl pumpakärnor eller solrosfrön

  • 1 dl parmesanost

  • 1 tsk flingsalt

  • 2 dl mild olivolja

  • 1 krm nymald svartpeppar

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. Skala vitlöken.
  2. Hacka örterna grovt. Använd även stjälkarna.
  3. Riv osten.
  4. Stöt vitlök, pumpakärnor och ost med salt i en stor mortel.
  5. Tillsätt salvia och persilja och fortsätt att mortla.
  6. Rör försiktigt ner oljan.
  7. Smaka av med salt och peppar.
Lycka till!

Betygsätt receptet

Pesto

ALLT OM PESTO

Att göra en hemmagjord pesto är enkelt och smaken blir helt fantastisk. Här har vi samlat tipsen på hur du lyckas. Är det bästa att mortla eller mixa peston? Kan man göra pesto utan nötter? Kan man ersätta vitlöken i peston med något annat? Vad kan man använda pesto till och hur länge den håller sig fräsch? Frågor som dessa och många fler hittar du svaren på här.

Läs mer
Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljaren är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus