Hoppa till huvudinnehållet
Picklad svamp
Spara receptet

Picklad svamp med grönkål och timjan

30min
4-6 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

  • 3 msk timjan
  • 500 g karljohanssvamp eller sommarkantareller
  • 65g grönkål, avskuren vid stjälkarna
  • 1 silverlök

  • 1 hel vitlök

Lag:

  • 6 dl vatten

  • 4 dl socker

  • 2 dl ättikssprit (12%)

  • 1 msk havssalt

  • 2 tsk gula senapsfrön

  • 3 cm färsk pepparrot

  • glasburkar

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. Skala och skiva pepparrot.
  2. Blanda ingredienserna till lagen i en kastrull och koka upp.
  3. Rör tills sockret löser sig.
  4. Ta av från värmen och låt lagen svalna.
  5. Sterilisera under tiden rena glasburkar i ugn på 125° i 15 min.
  6. Rengör svamparna ordentligt.
  7. Skiva stora svampar.
  8. Repa bladen från timjan.
  9. Ta bort grönkålsbladen från stjälkarna.
  10. Skala och skiva löken.
  11. Skala en hel vitlök och dela den i klyftor.
  12. Varva svamp, grönkål, timjan, lök och vitlök i burkarna.
  13. Häll över den avsvalnade lagen så att det täcker.
  14. Förslut med lock och förvara i kyl. Efter ett dygn är det picklade klart.
  15. Servera som tillbehör till kött, kyckling eller fisk som t ex stekt strömming.

Det picklade håller minst 1 månad i kyl om burkarna är väl rengjorda och steriliserade när man fyller dem.

Lycka till!

Betygsätt receptet

Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljarna är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus