Hoppa till huvudinnehållet
Potatispizza med getost och örtolja
Spara receptet

Potatispizza med getost och örtolja

Denna pizza bianco med potatis, getost och örtolja är en utsökt variation på den traditionella pizzan. Den tunna och krispiga pizzabotten toppas med skivade potatisar, krämig getost och en smakrikörtolja. Perfekt som huvudrätt eller som en del av en buffé. Servera med en fräsch sallad för en komplett måltid.
25min
4 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

Pizza:

  • 65 g grönkål, skuren med stjälkar

  • 1 ask krasse

  • 6 medelstora potatisar av fast sort

  • 2 msk ekologisk kallpressad rapsolja

  • 2 krm salt

  • 1 röd paprika

  • 100 g hård getost

  • nymald svartpeppar

Gräslöksolja:

  • 1 kruka gräslök
  • 2 dl ekologisk kallpressad rapsolja

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. Börja med gräslöksoljan. Häll oljan i en matberedare och tillsätt gräslöken.
  2. Mixa tills gräslöken är finfördelad och oljan grön.
  3. Förvara olja som blir över i en glasburk i kyl. Oljan håller ca 1 vecka.
  4. Sätt ugnen på 250°.
  5. Hyvla potatisen med skal i riktigt tunna skivor. Använd gärna en mandolin.
  6. Lägg ut potatisskivorna omlott tätt intill varandra till två runda pizzabottnar (ca 20cm i diameter) på lätt oljat bakplåtspapper på en plåt.
  7. Pensla med 1 msk olja och strö över 1 krm salt på varje botten.
  8. Grädda i mitten av ugnen 10 min.
  9. Hacka grönkålen och hälften av krassen.
  10. Kärna ur och skär paprikan i ringar.
  11. Hyvla getosten.
  12. Blanda det hackade med 2msk av gräslöksoljan och massera in den.
  13. Lägg blandningen på bottnarna och fördela paprikaringarna och osten över.
  14. Grädda ca 7 min tills potatisen är mjuk, känn med sticka.
  15. Ta ut pizzorna och ringla över gräslöksolja.
  16. Mal över peppar och lägg på resten av krassen till dekoration.
Smaklig spis!

Betygsätt receptet

Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljaren är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus