Hoppa till huvudinnehållet
Spara receptet

Shiitakepizza

Oscar Montano, grundare till pizzeriorna 800 grader och 800 Grader Slice, gästade Svegros växthus och bjöd på goda pizzor toppade med nyskördade färska örter. Testa hans pizza med shiitakesvamp, timjan och syrad grädde. Riktigt gott!
30min
1-2 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

  • 1 pizzadeg
  • Syrad grädde: 1 dl grädde, 1/2 citron
  • Rödlök, ekologisk
  • Färsk timjan, 1 kruka
  • 50 g shiitakesvamp
  • 50 g smör
  • 80 g vrångebäck ost eller annan lagrad ost Riven
  • 30 g fior di latte mozzarella
  • 1 kruka gräslök finhackad

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Pressa citronjuicen i grädden och låt stå i rumstemperatur. Grädden kommer tjockna och likna creme fraiche.
  3. Skär svampen i klyftor och rosta med smör, timjan och en nypa salt i ca 15 minuter tills den tappat lite vätska och fått färg.
  4. Dressa pizzan med 1 msk av grädden.
  5. Ha sedan på den rivna osten, fior di latten och den rostade svampen.
  6. Avsluta med rödlök och olivolja.
  7. Grädda pizzan.
  8. När pizzan kommer ut, riv på lite mer ost och strö på finhackad gräslök.
  9. Avsluta med ett parvarv svartpeppar.

Betygsätt receptet

Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljaren är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus