Hoppa till huvudinnehållet
Krämig potatissallad
Spara receptet

Krämig potatissallad med körvel, gräslök och vitlök

Krämig potatissallad med körvel, gräslök och vitlök är en smakrik och fyllig rätt som passar perfekt till grillat kött och fisk. Denna krämiga potatissallad kombinerar kokta potatisar med en len dressing gjord på crème fraîche, majonnäs, vitlök och örter. Receptet är enkelt att följa och ger en potatissallad med härligt krämig konsistens och frisk smak som kompletterar grillade rätter utmärkt. Servera potatissallad som ett tillbehör vid sommarens grillkvällar eller som en del av en buffé.
30min
4 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

  • 1 kruka körvel
  • 1 kruka gräslök
  • 65 g grönkål
  • 500 g potatis
  • 2 dl grekisk yoghurt
  • 2 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • Flingsalt
  • Nymald svartpeppar

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. Hacka körvel och gräslök fint. Använd även stjälkarna på körveln.
  2. Hacka grönkålen grovt. Använd även stjälkarna.
  3. Koka färskpotatisen i saltat vatten i en kastrull under lock tills den är mjuk.
  4. Häll av vattnet och låt potatisen ånga av.
  5. Skala och riv vitlöken fint.
  6. Blanda yoghurt, olja, vitlök och ½ tsk flingsalt.
  7. Dela potatisen med en gaffel och lägg potatisen i en serveringsskål.
  8. Blanda potatisen med yoghurt, grönkål, körvel och gräslök.
  9. Krydda med flingsalt och peppar.

Servera potatissalladen ljummen till grillat eller som del av en buffé.

Betygsätt receptet

Grönkål- och morotssallad med rostade pinjenötter

SVÄNG IHOP EN SALLAD

Det finns nästan inget som överträffar en riktigt god sallad. Den är mångsidig och hälsosam och går att variera i oändlighet med olika ingredienser och dressingar. En sallad kan vara en lätt måltid på en varm sommardag eller en matig rätt på vintern. Den kan vara sidekick eller huvudnummer och passar både till lunch och till middag.

Till våra tips
Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljaren är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus