Hoppa till huvudinnehållet
Quinoasallad med körsbärstomater och sparris
Spara receptet

Quinoasallad med kikärtor, sparris och sockerärtor

30min
4 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

  • 1 msk färsk timjan, skuren
  • 1 msk färsk fransk dragon, skuren
  • 1 msk färsk gräslök, skuren
  • 1 sats kokt quinoa (röd)
  • 200 g kikärtor, kokta groddar
  • Rädisor
  • Morot
  • 200 g spenat
  • 250 g grön sparris, skalad och skuren i mindre bitar
  • 150 g sockerärtor, skivade på längden
  • 250 g cocktailtomater, delade
  • 5 knipplökar, delade på längden och tvären
  • 1 chili serrano, tunt skivad
  • 4 msk olivolja
  • 1 msk citronjuice
  • Salt och svartpeppar
  • Yoghurt
  • Hyvlade mandlar, rostade

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. Förväll sparrisen och sockerärtorna i saltat vatten. Häll i olivoljan, citronjuicen samt salt och peppar i en salladsskål, hacka och blanda i resten av ingredienserna.
Smaklig måltid!

Betygsätt receptet

Grönkål- och morotssallad med rostade pinjenötter

SVÄNG IHOP EN SALLAD

Det finns nästan inget som överträffar en riktigt god sallad. Den är mångsidig och hälsosam och går att variera i oändlighet med olika ingredienser och dressingar. En sallad kan vara en lätt måltid på en varm sommardag eller en matig rätt på vintern. Den kan vara sidekick eller huvudnummer och passar både till lunch och till middag.

Till våra tips

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus