Hoppa till huvudinnehållet
Fiskgratäng
Spara receptet

Torskgratäng med pesto, soltorkade tomater och västerbottensost

En ljuvligt krämig gratäng som sprider en oemotståndlig doft under tillagningen – om du tvivlat på att en fiskgratäng kan göra sig poppis vid middagsbordet är det den här du ska testa.
45min
4 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 250 g champinjoner, gärna både bruna och vita
  • 2 msk smör
  • 1 dl soltorkade tomater
  • salt och peppar
  • 500 g skinn- och benfri torskfilé i bitar
  • 140g pesto (vill du tillaga en egen så finns recept här)
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl Västerbottensost

Till servering:

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala och hacka löken. Ansa och skiva svampen. Fräs allt i hälften av smöret i en panna.
  3. Hacka de soltorkade tomaterna och häll i dem i pannan tillsammans med vispgrädden. Koka upp och smaka av med salt och peppar.
  4. Skölj och torka av torskbitarna. Smörj en ugnsfast form med resten av smöret och lägg i fiskbitarna.
  5. Krydda fisken med salt och peppar och bred sedan över peston. Häll såsen runt fiskbitarna och strö sedan över Västerbottensost.
  6. Ställ in i ugnen och gratinera i 20 minuter eller tills fisken är färdig. Strö gärna över lite färsk basilika och servera med pressad potatis.
Smaklig måltid!

Betygsätt receptet

Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljarna är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus