Rödbetssoppa
Ingredienser
4 Portioner
6 fasta potatisar
1 gul lök, skalad, hackad
2 vitlöksklyftor, tunt skivade
1 kruka Timjan, finhackad medstjälk och blad
2 cm gurkmeja, skalad, riven (2 tsk)
2 msk + 2 msk olivolja
1,2 liter vatten
400 g rödbetor, skalade, grovrivna
1 dl vit quinoa
nymald svartpeppar
flingsalt
Dill- och fetaostkräm
2 dl matyoghurt
1 kruka Dill, skuren (spara några stjälkar till dekoration)
150 g fetaost
Gör såhär
Mixa yoghurt och dill till krämen med en stavmixer. Mosa i fetaosten. Ställ krämen i kyl under tiden resten görs. Skala och skär potatisen i tärningar. Fräs lök, vitlök, timjan och gurkmeja i 2 msk olivolja i en stor kastrull tills löken är mjuk men inte fått färg.
Häll på vattnet och låt koka upp. Tillsätt potatis, rödbetor och quinoa. Koka under lock på medelvärme 10 – 15 min tills potatisen är mjuk. Tillsätt 2 msk olivolja och rör om. Smaka av med salt och peppar.
Servera soppan nytillagad med dill- och fetaostkrämen. Dekorera med Dill.