Hoppa till huvudinnehållet
Spara receptet

Hummus

Att göra egen hummus är enkelt och ger en smakrik röra som är perfekt som dipp eller pålägg. Detta recept på hummus använder torkade kikärtor som kokas för bästa konsistens och smak. Genom att blanda kikärtor med tahini, citronjuice, vitlök och olivolja skapas en krämig och läcker hummus som är svår att motstå. För att få den godaste hummusen, se till att mixa ingredienserna tills de är helt släta. Denna hummus är mångsidig och passar bra med grönsaker, bröd eller som del av en mezebricka.
200min
4 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

  • 150 g kikärtor, små och torkade (alt ca 5 dl kokta)

  • 2 tsk bakpulver

  • 2 dl tahini (sesampasta)

  • 1 msk olivolja

  • 1 msk pressad citronsaft

  • ½ vitlöksklyfta

  • Salt

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. Blötlägg kikärtorna till hummusen över natten i en bunke med 1 tsk bakpulver.
  2. Skölj kikärtorna med ett durkslag.
  3. Koka kikärtorna i nytt vatten med 1 tsk bakpulver på svag värme i 3 timmar.
  4. Använd en rymlig kastrull med lock där vattnet täcker ordentligt.
  5. Häll av och spara ca 2 dl av kokvattnet.
  6. Låt kikärtorna svalna.
  7. Mixa kikärtorna i en matberedare med tahini, olja och ca 1 dl av kokvattnet tills hummusen är slät och känns bra i konsistensen.
  8. Späd ev. med mer vätska.
  9. Skiva vitlöksklyftan tunt.
  10. Tillsätt citronsaft och vitlök.
  11. Smaka av med salt.
  12. Mixa lite till, hummusen ska vara slät och luftig.
Lycka till!

Betygsätt receptet

Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljaren är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus