Hoppa till huvudinnehållet
Hummus på morot och bönor
Spara receptet

Hummus på morot och bönor

30min
4 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

  • 1 kruka slätbladig persilja

  • 1 kruka gräslök, finhackad

  • 3 morötter med skal (ca 250 g)

  • 1 burk stora vita bönor (400 g)

  • 2 msk mandelsmör

  • saften av 1 apelsin

  • 1 tsk kardemummakärnor

  • 3 msk ekologisk kallpressad rapsolja

  • 2 krm salt

  • ½ tsk paprikapulver + att pudra över

Till servering:

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skala, tvätta och skiva morötterna.
  3. Lägg morotsskivorna på en plåt med bakplåtspapper. Tillaga i mitten av ugnen ca 15 min eller tills de är mjuka.
  4. Skölj vita bönorna och låt de rinna av.
  5. Lägg bönor, mandelsmör, apelsinsaft, kardemummakärnor, olja och salt i en matberedare. Tillsätt morotsskivorna och mixa till en slät röra.
  6. Tillsätt morotsskivorna och mixa allt till en slät röra.
  7. Finhacka hälften av persiljan och spara resten till dekoration.
  8. Rör ner den finhackade persiljan, hälften av den finhackade gräslöken och paprikapulvret i hummusen.
  9. Smaka eventuellt av med salt.
  10. Lägg upp hummusen på krispsallatsblad och pudra över lite paprikapulver.
  11. Dekorera med resten av den finhackade gräslöken och persiljeblad.

Servera hummusen som dipp, pitabröd och oliver eller som tillbehör till kyckling eller ugnsbakade grönsaker.

Hoppas det smakar!

Betygsätt receptet

Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljaren är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus