fbpx
Rosmarinfocaccia

Rosmarinfocaccia

Ingredienser

25 g jäst
1/2 l ljummet vatten
1 l special vetemjöl
1/2 msk salt
1 kruka Rosmarin
1/2 dl olivolja
1/2 msk flingsalt
1 dl svarta oliver


Gör såhär

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda jästen med lite av vattnet så att den lösersig. Blanda därefter ner resterande vatten, mjöl och salt. Arbeta degenpå hög hastighet i degblandare ca 10-15 minuter. Täck bunken meden bakduk och låt jäsa i ca 1 timme. Smörj en långpannamed olivolja. Kavla ut degen, ca 2 cm tjock, på mjölat underlag ochlägg i långpanna. Strö rosmarinkvistar över, ringla överolivolja och tryck ner i bröddegen. Strö över flingsalt och dekoreramed oliver. Låt jäsa ytterligare ca 20 minuter. Grädda mitt iugnen ca 15-20 minuter tills brödet fått fin färg.