Hoppa till huvudinnehållet
Spara receptet

Het och syrlig kålsallad med äpple, mynta och koriander

Agnes från Swedish foodstories bjuder på ett syrligt, hett och krispigt tillbehör. Nämligen en rödkålssallad med mynta och koriander. Det är en riktig smakbomb. Servera den gärna med en schnitzel och ris eller till tacos!
30min
4 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

  • 1 kruka Svegro koriander
  • 1 kruka Svegro mynta 
  • 500 g rödkål
  • 1 st äpple
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0,5-1 st röd chili (beroende på chilisort och beroende på hur stark du vill ha kålsalladen)
  • 2 st lime, juice
  • 1 msk honung
  • 1 tsk salt

 

Topping:

  • Rostade sesamfrön
  • Korianderblad
  • Myntablad

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. Mixa koriander, mynta, chili, vitlök, limejuice, honung och salt i en mixer. Givetvis går det bra att finhacka alltihop (men visst är det ganska skönt att mixa allt på nolltid?).
  2. Strimla rödkål.
  3. Strimla äpple.
  4. Blanda strimlorna med dressingen och låt allt stå och dra en stund innan servering.
  5. Toppa eventuellt med lite rostade sesamfrön och mer örter – för att det är fint och gott!
Servera till biffar, falafel, schnitzel eller tacos!

Betygsätt receptet

Grönkål- och morotssallad med rostade pinjenötter

SVÄNG IHOP EN SALLAD

Det finns nästan inget som överträffar en riktigt god sallad. Den är mångsidig och hälsosam och går att variera i oändlighet med olika ingredienser och dressingar. En sallad kan vara en lätt måltid på en varm sommardag eller en matig rätt på vintern. Den kan vara sidekick eller huvudnummer och passar både till lunch och till middag.

Till våra tips
Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljaren är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus