Snabb grönsakssoppa med tortellini och pesto
Ingredienser
4 personer
1 liten purjolök
1 liten zucchini
I vitlöksklyfta
150 g haricots vertes
1 msk olivolja
1 liter grönsaksbuljong
250 g färsk tortellini med ostfyllning
1 förpackning cannelinibönor (400 g)
2 dl gröna ärtor
140g pesto (vill du göra egen så hittar du recept här)
Gör såhär
En soppa som är riktigt matig tack vare färsk tortellini, bönor och ärtor, smaksatt med pesto – ingen kommer lämna middagsbordet hungrig.
1. Ansa purjolöken, dela den på längden, skölj den längs med bladen och skiva den. Skölj zucchinin och skär den i kvartar. Skölj haricots vertsen och dela dem i bitar. Skala och finhacka vitlöksklyftan.
2. Fräs allt i någon minut i olivoljan i en stor kastrull eller gryta. Häll på buljongen och låt koka upp.
3. Skölj bönorna och låt dem rinna av. Lägg i pastan i den kokande buljongen och låt koka i enlighet med anvisningarna på förpackningen. Lägg i ärtor och bönor när 1 minut av koktiden återstår. Koka upp, rör i hälften av peston, häll upp i skålar och servera tillsammans med resterande pesto.