Hoppa till huvudinnehållet
Picklade polkabetor
Spara receptet

Snabbpicklade betor med äpple och dill

50min
6-8 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

  • 1 kruka dill
  • 3 polka- och/eller gulbetor
  • 2 äpplen
  • 1⁄2 tsk chiliflakes

Lag:

  • 3 dl vatten
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl ättikssprit (12%)
  • 3 cm färsk ingefära

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. Finhacka dill.
  2. Skala och skiva polka- och/eller gulbetor.
  3. Skala och kärna ur och skiva äpplena tunt.
  4. Skala och skär ingefära i bitar.
  5. Blanda ingredienserna till lagen i en kastrull och koka upp.
  6. Rör tills sockret löser sig.
  7. Ta av från värmen och låt lagen svalna.
  8. Varva betor, äpple, dill och chiliflakes i en skål eller glasburk.
  9. Häll över den avsvalnade lagen så att det täcker.
  10. Låt stå minst 30 min före servering.

Servera till t ex varmrökt lax, ugnsstekt kyckling eller kött. Det picklade håller minst ett par veckor i kyl om man lägger det i en glasburk som är väl rengjord och steriliserad när man fyller den. Sterilisera rena glasburkar i ugn på 125° i 15 min.

Lycka till!

Betygsätt receptet

Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljarna är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus