Hoppa till huvudinnehållet
Toast med skagenröra
Spara receptet

Hemmagjord skagenröra på toast

Skagenröra är en klassisk svensk delikatess som är perfekt som förrätt och på buffébordet. Denna hemmagjorda skagenröra kombinerar färska räkor, finhackad rödlök och dill för en krämig och smakrik rätt. Vill du ha en lättare variant, byt ut majonnäsen mot crème fraîche eller grekisk yoghurt. Att göra egen skagenröra är enkelt och resultatet blir fantastiskt gott. Skagenröra kan serveras på toast eller som fyllning i en skagenrulle, och är ett utmärkt val för festliga tillfällen. Kombinera med en fräsch sallad eller som topping på bakad potatis. Oavsett hur du serverar den, kommer denna skagenröra att imponera på både familj och vänner.
20min
4-6 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

  • 2 msk fint hackad dill
  • 1 msk fint hackad gräslök
  • 4 dl handskalade räkor (ca 240 g)
  • 1 dl majonnäs, hemmagjord eller köpt
  • 1 tsk pressad citron
  • 1 krm salt

Till servering:

  • Bröd
  • Citronklyftor
  • Dillvippor
  • Eventuellt löj- eller stenbitsrom

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. Om du använder skalade räkor i lag så låt dem rinna av ordentligt, pressa dem gärna med lite hushållspapper för att få dem så torra som möjligt.
  2. Vänd samman med övriga ingredienser i en skål. Servera på rostat eller smörstekt bröd med citronklyftor och dillvippor, och varför inte en generös klick rom!
Hoppas det smakar!

Betygsätt receptet

Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljaren är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus