Hoppa till huvudinnehållet
Festliga krustader med fyllning
Spara receptet

Krustader med västerbottenkräm, granatäpple och pesto

Krustader med kräm på Västerbottenost, granatäpple och pesto är ett elegant och smakrikt tilltugg perfekt för alla tillfällen. Denna fyllning kombinerar den rika smaken av Västerbottenost med fräschheten från granatäpplekärnor och den aromatiska peston, vilket ger en balanserad och läcker smakupplevelse. För att göra denna kalla fyllning till krustader är det bra att använda en färskost som till exempel Philadelphiaost som bas, vilket ger en krämig och len konsistens. Detta recept är enkelt att följa och resultatet blir imponerande minikrustader som passar utmärkt som snittar eller tilltugg på festen. Prova detta recept för att skapa en sofistikerad och välsmakande förrätt som dina gäster kommer att älska.
15min
12 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

  • 100 g naturell färskost

  • 50 g riven Västerbottensost®

  • 2 msk vispgrädde

  • 2 msk pesto (vill du göra egen så hittar du recept här)

  • ½ granatäpple eller frysta granatäpplekärnor

  • 12 minikrustader

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. Mixa ihop färskosten med Västerbottensost® och grädden tills du får en slät kräm.
  2. Klicka på peston och dra några tag med skeden så att det blandas slarvigt.
  3. Lägg över blandningen i en spritspåse och spritsa ut i krustaderna.
  4. Pilla kärnorna ur granatäpplet och toppa med några på varje krustad.
Hoppas det smakar!

Betygsätt receptet

Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljaren är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus