Hoppa till huvudinnehållet
Rödbetssoppa med fetaostkräm
Spara receptet

Matig rödbetssoppa med fetaostkräm

Denna matiga rödbetssoppa med fetaostkräm är en värmande och mättande rätt som passar perfekt för kyliga dagar. Varianten med potatis ger en fyllig och smakrik soppa som toppas med en god fetaostkräm. Servera soppan med ett gott bröd för en komplett måltid. Detta recept är enkelt att följa och ger en härligt färgstark och smakfull rödbetssoppa.
40min
4 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

  • 1 kruka timjan, finhackad medstjälk och blad
  • 6 fasta potatisar

  • 1 gul lök, skalad, hackad

  • 2 vitlöksklyftor, tunt skivade

  • 2 cm gurkmeja, skalad, riven (2 tsk)

  • 2 msk + 2 msk olivolja
  • 1,2 liter vatten

  • 400 g rödbetor, skalade, grovrivna

  • 1 dl vit quinoa

  • Nymald svartpeppar

  • Flingsalt

Dill- och fetaostkräm:

  • 1 kruka dill, skuren (spara några stjälkar till dekoration)
  • 2 dl matyoghurt

  • 150 g fetaost

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. Mixa yoghurt och dill till krämen med en stavmixer.
  2. Mosa i fetaosten. Ställ krämen i kyl under tiden resten görs.
  3. Skala och skär potatisen i tärningar.
  4. Fräs lök, vitlök, timjan och gurkmeja i 2 msk olivolja i en stor kastrull tills löken är mjuk men inte fått färg.
  5. Häll på vattnet och låt koka upp. Tillsätt potatis, rödbetor och quinoa. Koka under lock på medelvärme 10 – 15 min tills potatisen är mjuk.
  6. Tillsätt 2 msk olivolja och rör om. Smaka av med salt och peppar.
  7. Servera soppan nytillagad med dill- och fetaostkrämen. Dekorera med dill.
Smaklig spis!

Betygsätt receptet

Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljaren är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus