Hoppa till huvudinnehållet
Morotssoppa med pesto
Spara receptet

Morotssoppa med pesto

Morotssoppa med pesto är en god och näringsrik rätt som är perfekt för kyliga dagar. Denna soppa kombinerar sötman från morötter med smaken av hemlagad pesto, vilket skapar en smakrik soppa. Morötterna kokas tills de är mjuka och mixas sedan till en slät konsistens, innan peston tillsätts för en extra smakdimension. Denna morotssoppa är lätt att tillaga, hälsosam och mättande. Servera soppan med ett gott bröd för en komplett måltid, eller som en förrätt.
40min
4 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

  • 500 g morötter
  • 1 bit ingefära, ca 15 g
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk olja

  • 1 l vatten

  • 3 msk grönsaksfond eller 2 grönsaksbuljongtärningar

  • 1/2 apelsin

Till servering:

  • 1 dl matlagningsyoghurt t.ex. turkisk

  • 4 msk pesto (vill du göra egen så hittar du recept här)

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. Skala morötterna och skär i slantar. Skala och riv ingefärabiten.
  2. Skala lök och vitlök, finhacka och fräs mjuk tillsammans med ingefäran i oljan i en kastrull.
  3. Lägg i morötterna och häll på vattnet och fonden eller buljongtärningarna.
  4. Låt småkoka tills morotsbitarna är helt mjuka. Mixa soppan helt slät.
  5. Pressa i saften från apelsinen och smaka av med peppar och eventuellt en nypa salt.
  6. Häll upp soppan i skålar och toppa med yoghurt och pesto.
Har du testat receptet än?

Betygsätt receptet

Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljaren är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus