Hoppa till huvudinnehållet
Ramen med kyckling
Spara receptet

Ramen med kyckling, shiitake och munggroddar

Njut av en varm och närande ramen med kyckling, shiitake och munggroddar. Denna japanska klassiker är fylld med smak från en rik buljong, saftiga kycklingbitar och umamirika shiitakesvampar. Denna ramen äts tillsammans med en sallad gjord på munggroddar för extra smak och näring. Perfekt för kalla dagar eller när du längtar efter en komfortmat.
60min
4 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

  • 130 g grönkål
  • 1 kruka koriander
  • 50 g torkad shiitake, eller annan torkad svamp

  • 2 rödlökar

  • 2 tsk sesamolja + till avsmakning

  • 75 g färsk ingefära (ca 10 cm)

  • 2 msk misopasta

  • 1 ½ liter grönsaksbuljong eller ljus kycklingbuljong

  • 400 g kycklingfilé

  • 300 g blandade svampar, shiitake och skogschampinjon

  • 250 g äggnudlar

  • Olja till stekning

  • Soja
  • 1 röd chili, skivad

Munggroddssallad:

  • 5 dl munggroddar

  • 1 ½ tsk wasabi- och sesamkrydda (Santa Maria)

  • 1 msk ris- eller vitvinsvinäger

  • 1-2 salladslökar

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. Lägg den torkade svampen i ca 5 dl vatten i en skål ca 30 min.
  2. Skala lökarna och dela varje lök i 8 bitar. Fräs löken gyllenbrun i sesamoljan i en stor kastrull.
  3. Skala ingefäran och skär den i tunna strimlor. Sänk värmen och lägg ingefäran i kastrullen. Låt den fräsa 1 min och tillsätt sedan misopastan, buljongen, den blötlagda svampen och svampvattnet. Sjud under lock i 20 min.
  4. Blanda munggroddarna med kryddan, vinägern och salladslöken. Ställ åt sidan.
  5. Skär kycklingen och svampen i mindre bitar. Lägg ner svampen och nudlarna i buljongen och sjud under lock ca 4 min.
  6. Stek kycklingen i olja tills den är genomstekt och tillsätt den i kastrullen. Smaka av med soja och sesamolja.
  7. Skär av det mesta av stjälkarna på grönkålen och lägg i grönkålen. Servera soppan nytillagad med mungroddssalladen vid sidan av.
  8. Garnera med chili och koriander.
Smaklig spis!

Betygsätt receptet

Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljaren är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus