Hoppa till huvudinnehållet
Grönsaksoppa med tortellini
Spara receptet

Snabb grönsakssoppa med tortellini och pesto

En soppa som är riktigt matig tack vare färsk tortellini, bönor och ärtor, smaksatt med pesto – ingen kommer lämna middagsbordet hungrig.
30min
4 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

  • 1 liten purjolök
  • 1 liten zucchini
  • I vitlöksklyfta
  • 150 g haricots vertes
  • 1 msk olivolja
  • 1 liter grönsaksbuljong
  • 250 g färsk tortellini med ostfyllning
  • 1 förpackning cannelinibönor (400 g)
  • 2 dl gröna ärtor
  • 140g pesto (vill du göra egen så hittar du recept här)

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. Ansa purjolöken, dela den på längden, skölj den längs med bladen och skiva den.
  2. Skölj zucchinin och skär den i kvartar. Skölj haricots vertsen och dela dem i bitar. Skala och finhacka vitlöksklyftan.
  3. Fräs allt i någon minut i olivoljan i en stor kastrull eller gryta. Häll på buljongen och låt koka upp.
  4. Skölj bönorna och låt dem rinna av.
  5. Lägg i tortellinin i den kokande buljongen och låt koka i enlighet med anvisningarna på förpackningen.
  6. Lägg i ärtor och bönor när 1 minut av koktiden återstår. Koka upp, rör i hälften av peston.
  7. Häll upp i skålar och servera tillsammans med resterande pesto.
Hoppas det smakar!

Betygsätt receptet

Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljaren är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus