Stuvad sallat med Gräslök och stekt biff
Ingredienser
Stuvning:
8 blad Plocksallat
1 dl crème fraiche
3 dl vispgrädde
1 kruka Gräslök, finskuren
Salt
Stekt biff:
600 g hängmörad biff, i bit
Flingsalt
Nymald svartpeppar
1 msk klarat (skirat) smör eller matolja
Gör såhär
Sätt ugnen på 100°. Krydda biffen med salt och peppar. Hetta upp en panna och lägg i fettet, bryn biffen runt om. Lägg den sedan i en ugnssäker form och baka färdigt i mitten av ugnen till en innertemperatur på 52°. Låt biffen vila ca 10 min innan den skärs upp i skivor. Strimla sallaten. Koka ihop crème fraiche och grädde i en kastrull tills ca 2 1⁄2 dl återstår. Tillsätt sallat och Gräslök. Smaka av med salt och servera till den stekta biffen.
Tips: För mindre rött kött tillaga till 56° innertemperatur.
Recept av Thomas Sjögren, Årets kock 2015.