Hoppa till huvudinnehållet
Spara receptet

Limemarinerad ananas med kolasås

30min
4-6 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

  • 1 kruka rosmarin
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl ljus sirap
  • 1⁄2 tsk flingsalt
  • 1 färsk ananas
  • 2 msk pressad limesaft
  • 100 g mörk choklad (70 %), hyvlad eller hackad

Till servering:

  • vaniljglass

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. Plocka rosmarinblad och finhacka dem så att det blir 2 msk.
  2. Blanda finhackad rosmarin, grädde, socker, sirap och salt i en kastrull. Koka 10–15 min.
  3. Låt såsen svalna (den tjocknar medan den svalnar). Skala och skär ananasen i 4 delar.
  4. Skär bort stocken och skär ananasen i bitar. Blanda ananas med limesaft.
  5. Lägg upp ananas och choklad och toppa med glass. Häll på kolasås och dekorera med rosmarinkvistar.

Detta blir såklart lika gott med mjölkchoklad, lite sötare bara.

Betygsätt receptet

Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljarna är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus