Hoppa till huvudinnehållet
Bakad aubergine med grönkål och fetaost
Spara receptet

Bakad aubergine med grönkål och fetaost

50min
4 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

  • 1 påse grönkål
  • 2 auberginer (ca 750 g)
  • 150 g fetaost
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk färskpressad citronsaft
  • Salt
  • Nymald svartpeppar

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Baka auberginen i mitten av ugnen ca 40 min tills den är mjuk.
  3. Hacka grönkålen grovt. Använd även stjälkarna.
  4. Smula fetaosten.
  5. Blanda grönkål, fetaost, olja och citronsaft.
  6. Smaka av med salt och peppar.
  7. Dela auberginen och fyll den med grönkålsröran.

Passar perfekt som en smårätt i en buffé.

Hoppas det smakar!

Betygsätt receptet

Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljarna är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus