Utflyktsbaguetter med pesto och kycklingröra
Ingredienser
4 stycken
½ grillad kyckling (ca 200 g kött)
150 g vitkål
140g pesto (vill du göra egen så hittar du recept här)
3 msk tjock yoghurt, 10 %
1 tsk dijonsenap
salt och peppar
Till servering
1 stor baguette
några krispiga sallatsblad
4 msk rostad lök
Gör såhär
En krämig kycklingröra med lite krispighet från vitkål och smak av pesto blir en perfekt fyllning till utflyktsmackan.
1. Plocka kycklingköttet i bitar och lägg det i en skål. Strimla vitkålen fint och lägg i. Tillsätt pesto, yoghurt och senap och blanda väl till en röra.
2. Dela baguetten i 4 delar och öppna dem på längden, men låt ena sidan sitta ihop.
3. Lägg lite gröna blad i baguettebitarna och fyll på med röran. Toppa med rostad lök. Om du ska ta med baguetterna på utflykt är det smidigt att ta med fyllningen separat och fylla bröden på plats!