Hoppa till huvudinnehållet
Tabbouleh
Spara receptet

Tabbouleh med tomat och mynta

Tabbouleh är en fräsch och smakrik sallad som är ett perfekt tillbehör till många rätter. Detta tabboulehrecept kombinerar saftiga tomater, färsk persilja och mynta för en uppfriskande och aromatisk smak. Om du vill ha tabbouleh utan bulgur, kan du enkelt ersätta bulguren med blomkålsris för en glutenfri version. Klassisk tabbouleh innehåller ofta citronjuice och olivolja som ger en syrlig och rik smak. Denna tabboulehsallad är perfekt som tillbehör till grillat kött, fisk eller som en del av en mezebricka. Med sina fräscha ingredienser och enkla tillagning är detta recept en garanterad succé vid varje måltid.
40min
4 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

  • 2 krukor slätbladig persilja, fint skuren med blad och stjälkar
  • 1 kruka mynta, plockade och fint skurna blad
  • 1 dl bulgur
  • 2 plommontomater, skållade, skalade och skurna i små tärningar
  • 1⁄2 rödlök, skalad och finhackad
  • 2 msk färskpressad citronsaft
  • 3 msk olivolja
  • 1⁄2 tsk mald kanel
  • 1 krm mald kryddpeppar
  • 1 tsk mald sumak
  • 1 tsk flingsalt

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. Hacka den slätbladiga persiljan med både blad och stjälkar.
  2. Plocka bladen från mynta och hacka bladen fint.
  3. Skålla och skala tomaterna och skär de i små tärningar.
  4. Skala och finhacka rödlök.
  5. Blanda okokt bulgur, tomat, lök, citronsaft, olja, kryddor och salt i en skål.
  6. Låt stå ca 5 min.
  7. Tillsätt persilja och mynta och rör om.
  8. Låt stå ytterligare ca 30 min.

Tips! Blanda i dill eller någon annan ört, hackad mandel, russin eller granatäppelkärnor. Tabboulehn är god att servera till allt grillat.

Smaklig måltid!

Betygsätt receptet

Grönkål- och morotssallad med rostade pinjenötter

SVÄNG IHOP EN SALLAD

Det finns nästan inget som överträffar en riktigt god sallad. Den är mångsidig och hälsosam och går att variera i oändlighet med olika ingredienser och dressingar. En sallad kan vara en lätt måltid på en varm sommardag eller en matig rätt på vintern. Den kan vara sidekick eller huvudnummer och passar både till lunch och till middag.

Till våra tips
Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljaren är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus