Hoppa till huvudinnehållet
Hemmagjorda vårrullar
Spara receptet

Vegetariska vietnamesiska vårrullar

45min
4-6 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

  • 65 g grönkål
  • 1 kruka mynta, hackade blad
  • 1 kruka plocksallat
  • 1 pkt glasnudlar (100 g)
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 2 vitlökslyftor, finhackade
  • 2 msk rapsolja
  • 1 morot, skalad och finstrimlad
  • 2 stjälkar stjälkselleri, strimlade
  • 100 g shiitakesvamp, kvartade
  • 150 g ostronskivling, i bitar
  • 1 msk strösocker
  • 1 tsk salt
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • 270 g tofu i bit, tärnad
  • 2 msk japansk soja
  • 12 rispapper (1 pkt)

Sojasås:

  • 1⁄2 dl japansk soja
  • 1 cm färsk ingefära, skalad och finstrimlad
  • 1 msk sesamolja
  • pressad saft av 1 lime
  • 1⁄2 röd chili, urkärnad, tunt skivad
  • 1 tsk honung

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. Blötlägg nudlarna i ljummet vatten i 20 min. Häll av vattnet och skär nudlarna i 3 cm bitar.
  2. Fräs lök och vitlök i olja i en stekpanna. Tillsätt morot och selleri. Stek vidare under omrörning på svag värme ca 3 min tills det mjuknat.
  3. Lägg i svampen och stek ytterligare 3 min. Tillsätt socker, salt och peppar.
  4. Skär av den nedersta delen av stjälkarna på grönkålen, grovhacka resten.
  5. Blanda ner nudlar, grovhackad grönkål, mynta, tofu och soja i stekpannan. Stek ytterligare 1 min. Häll av all eventuell vätska i en sil.
  6. Rör ihop ingredienserna till sojasåsen. Smaka av.
  7. Koka upp vatten och låt det svalna lite.
  8. Doppa rispappret snabbt i vattnet och lägg det sedan på en fuktig kökshandduk.
  9. Lägg sallat på halva rispappret. Lägg på fyllning.
  10. Rulla halva vårrullen och vik in kanterna och rulla till slutet, tryck till lätt så den blir jämn. Dela vårrullarna och servera med sojasåsen.
Hoppas det smakar!

Betygsätt receptet

Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljarna är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus