Hoppa till huvudinnehållet
Krämig risotto på matvete
Spara receptet

Krämig risotto på matvete med grönkål

45min
4 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

  • 1 kruka krasse
  • 300 g nakenkorn, matkorn eller matvete
  • 2 dl vispgrädde
  • 20 g lagrad ost, t ex parmesan
  • 1 msk smör
  • Salt
  • Nymald svartpeppar
  • 0,5 påse grönkål (ca 30 gr)
  • Gärna lite extra riven ost till servering

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. Koka kornen i lättsaltat vatten i en kastrull enligt anvisning på förpackningen tills de har en liten kärna kvar i mitten.
  2. Häll av överblivet vatten och tillsätt grädde. Låt grädden koka ihop ett par min tills hälften återstår. Riv osten och blanda i. Vänd ner smöret och smaka av med salt och peppar.
  3. Skär av det mesta av stjälkarna på krassen och grönkålen. Vänd ner hälften av krassen och hälften av grönkålen i risotton.
  4. Garnera med resterande blad och strö över lite riven ost.
Smaklig måltid!

Betygsätt receptet

Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljaren är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus