Hoppa till huvudinnehållet
Spara receptet

Kryddig färs med thaibasilika, mynta och koriander

Agnes från Swedish Foodstories bjuder på en enkel och god rätt som även passar i matlådan. En kryddig färs med massor av thaibasilika, mynta och koriander. Låt oss kalla det en kärleksaffär mellan en thailändsk pad krapow och en larb. I receptet används vegofärs men det går bra att välja den färs du föredrar så som kycklingfärs. Servera med ris eller i salladsblad.
45min
4 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

  • 1 st kruka Svegro thaibasilika, hackad 
  • 1 st kruka Svegro mynta, hackad
  • 1 st kruka koriander, hackad
  • 400 g färs, t.ex vegofärs, kycklingfärs eller 50/50
  • 150 g svamp, t.ex champinjoner, shiitake eller portabello, hackade
  • 4 st vitlöksklyftor, finhackade eller rivna
  • 3 schalottenlökar, skivade
  • 2 st lime, juice
  • 2 msk fisksås (eller vegetarisk)
  • 1 msk ljus soja
  • Rapsolja till stekning

Till servering:

  • 4 port. kokt ris eller salladsblad
  • Jordnötter, hackade

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. Börja med att steka färsen i olja. Lägg åt sidan när den är klar.
  2. Stek svampen.
  3. Tillsätt sedan färsen i stekpannan och addera lök och vitlök. Stek tills det mjuknat.
  4. Smaka nu upp färsen med fisksås, soja och limejuice.
  5. Vänd till sist ner de färska örterna.
  6. Servera med ris eller i salladsblad.
  7. Toppa med lite hackade jordnötter.
Njut!

Betygsätt receptet

Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljaren är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vi vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus