Vinägerstekt potatis med Krusbladig persilja
Ingredienser
4 portioner, tillbehör
900 g potatis
2 schalottenlökar, skalade
2 dl klarat (skirat) smör eller matolja
Salt
Nymald svartpeppar
1 dl rödvinsvinäger eller annan favoritvinäger
1 kruka Krusbladig persilja, finhackad
1 kruka Gräslök, finskuren
2 dl smetana
Gör såhär
Skär potatisen och schalottenlöken i tunna skivor. Värm en stor panna med smör eller olja. Stek potatisen i omgångar. Låt den steka tills den fått en fin yta. Vänd potatisen och stek andra sidan. Krydda med salt och peppar. Lägg all den stekta potatisen i pannan och häll på vinägern och lägg i schalottenlöken. Toppa potatisen med örterna. Dra pannan åt sidan och servera med smetana.
Recept av Thomas Sjögren, Årets kock 2015.