fbpx
Vinägerstekt potatis med Krusbladig persilja

Vinägerstekt potatis med Krusbladig persilja

Ingredienser

4 portioner, tillbehör

900 g potatis

2 schalottenlökar, skalade

2 dl klarat (skirat) smör eller matolja

Salt

Nymald svartpeppar

1 dl rödvinsvinäger eller annan favoritvinäger

1 kruka Krusbladig persilja, finhackad

1 kruka Gräslök, finskuren

2 dl smetana

 

 


Gör såhär

Skär potatisen och schalottenlöken i tunna skivor. Värm en stor panna med smör eller olja. Stek potatisen i omgångar. Låt den steka tills den fått en fin yta. Vänd potatisen och stek andra sidan. Krydda med salt och peppar. Lägg all den stekta potatisen i pannan och häll på vinägern och lägg i schalottenlöken. Toppa potatisen med örterna. Dra pannan åt sidan och servera med smetana.

Recept av Thomas Sjögren, Årets kock 2015.