Hoppa till huvudinnehållet
Hemmagjord vinägrett
Spara receptet

Senapsvinägrett med oregano

Denna senapsvinägrett med oregano är en enkel och smakrik dressing som passar utmärkt till sallader och grönsaksrätter. Den krämiga senapen och den aromatiska oreganon skapar en balanserad och läcker smak som lyfter vilken sallad som helst. Enkel att göra och perfekt att ha i kylen för att snabbt förhöja dina rätter.
10min
4 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

  • 1⁄2 kruka oregano
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk färskpressad citronsaft
  • 1 krm salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • 1 tsk fransk senap
  • 1 tsk rivet citronskal
  • 1 dl rapsolja

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. Skala och hacka vitlöksklyftan fint.
  2. Riv citronskal.
  3. Hacka oreganoblad.
  4. Blanda vitlöken med citronsaft och salt.
  5. Rör ner peppar, senap, citronskal och oregano.
  6. Vispa ner oljan, lite i taget.
Lycka till!

Betygsätt receptet

Dressing med dill och chili

LYCKAS MED VINÄGRETTEN

En god vinägrett är oslagbart på salladen. Läs hur man hittar rätt balansera mellan syra och sötma och hur du sätter smaken. Lär dig vad som är speciellt med en fransk vinägrett. Smaksätt med citrus istället för vinäger. De här tipsen om många fler hittar du här.

Läs mer
Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljaren är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus