Wrap med quinoasallad samt grönärts-tahini
Ingredienser
6 st
6 tortillabröd, stora
Tatsoi- och quinoasallad:
2 dl vit quinoa
1 kruka Kaskadsallat
1 kruka Plocksallat
2 ekologiska morötter, skalade och grovrivna
1 kruka Gräslök, fint skuren
2 msk olivolja
1 msk färskpressad citronsaft
flingsalt
nymald svartpeppar
Grönärts-tahini:
1 vitlöksklyfta, skalad och
finhackad
3 msk färskpressad citronsaft
½ dl vatten
1 krm flingsalt
1 dl tahini (sesampasta)
nymald vitpeppar
200 g frysta gröna ärtor, tinade
1 kruka Grönmynta, bladen
Gör såhär
Koka quinoan enligt anvisning på förpackningen. Låt kallna. Skär av det mesta av stjälkarna på svartkålen och skär resten av svartkålen grovt. Skär Krispsallaten grovt. Blanda quinoa, svartkål, Krispsallat, morötter, Gräslök, olja och citronsaft i en bunke. Smaka av med salt och peppar. Blanda vitlök, citronsaft, vatten och salt till grönärts-tahinin. Vispa ihop blandningen med tahinin. Smaka av med peppar och eventuellt lite mer salt. Mixa ärtorna med myntan och blanda det med tahiniröran. Lägg ut tortillabröden och pensla med lite vatten. Lägg en klick röra 2/3 ner på mitten av tortillabrödet och toppa med quinosalladen. Vik ihop och servera.