Påsar och krukor återvinns som plast. Vi strävar ständigt efter att minska miljöpåverkan och att minska matsvinnet är en viktig del. Våra örter och sallat förpackas därför i emballage noga utvalt för att hålla produkten fräsch så länge som möjligt. Förpackningsåtervinning är en del av vårt arbete för att bidra till cirkulära system och vi har signerat DLF Plastinitiativ 2025.
Trivs bäst i rumstemperatur.
Oregano
VAD SÄGER DU EGENTLIGEN? Att oregano smakar ljuvligt vet de flesta. Men när det kommer till uttalet så kan åsikterna skifta. Är det “orega:no” med långt a eller “ore:gano” med lång e? Faktum är att båda uttalen är lika rätt, så det kan ni sluta bråka om. Vill du stöka till det lite extra så kan du också kalla den dess svenska namn: kungsmynta.
Läs mer om oreganoEnergi | 276 kJ/66 kcal |
Fett | 2.0 g |
- Varav mättad | 0.0 g |
Kolhydrat | 10.0 g |
Varav | |
-Sockerarter | 1.0 g |
- Stärkelse | 0.0 g |
Fiber | 9.4 g |
Protein | 2.0 g |
Salt | 0.0 g |
Påsar och krukor återvinns som plast. Vi strävar ständigt efter att minska miljöpåverkan och att minska matsvinnet är en viktig del. Våra örter och sallat förpackas därför i emballage noga utvalt för att hålla produkten fräsch så länge som möjligt. Förpackningsåtervinning är en del av vårt arbete för att bidra till cirkulära system och vi har signerat DLF Plastinitiativ 2025.
Trivs bäst i rumstemperatur.
Näringsdeklarationen kommer från Nuverica som hämtar informationen från vedertagna livsmedelsdatabaser. Värdena är baserade på generella nivåer, och den exakta mängden näring i varje planta kan variera något för varje sådd. Näringsvärden presenteras per 100 gram. Portionsstorleken varierar beroende på maträtt.
Ekologiskt odlad enligt KRAVs regler i Svegros egna växthus på Färingsö.
Laga mat med oregano
Upptäck fler receptVi odlar ekologiskt
Kika in i växthuset
Låt dig inspireras
Nyskördat sedan 1960
Svegro har försett stockholmarna med färska grödor sedan 1960. Visionen är ett Sverige helt självförsörjande på färskt grönt. Redan från start har vi arbetat för en hållbar odling och härliga smakupplevelser. När vi 1983 byggde vi vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag har vi en av landets modernaste och mest klimatsmarta anläggningar. Vi odlar med fokus på smak och kvalitet, stolta över att ha bidragit till att utveckla matkulturen i Sverige.
Hälsningar Svegro