Röd Oxalis
EN SMÅSUR SNYGGING Röd oxalis är en vacker klöverformad ört med mild syrlighet. Smakmässigt placerar den sig någonstans mellan bladgrönt och rabarber. Kräsna kockar lägger den gärna ovanpå fisk, i sallader och vinägretter och i krämiga såser. Det finns inget som hindrar dig från att göra detsamma.
Läs mer om röd oxalisPåsar och krukor återvinns som plast. Vi strävar ständigt efter att minska miljöpåverkan och att minska matsvinnet är en viktig del. Våra örter och sallat förpackas därför i emballage noga utvalt för att hålla produkten fräsch så länge som möjligt. Förpackningsåtervinning är en del av vårt arbete för att bidra till cirkulära system och vi har signerat DLF Plastinitiativ 2025.
Trivs bäst i rumstemperatur.
Sverige
Laga mat med röd oxalis
Upptäck fler receptKika in i växthuset
Låt dig inspireras
Våra medarbetare
Nyskördat sedan 1960
Svegro har försett stockholmarna med färska grödor sedan 1960. Visionen är ett Sverige helt självförsörjande på färskt grönt. Redan från start har vi arbetat för en hållbar odling och härliga smakupplevelser. När vi 1983 byggde vi vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag har vi en av landets modernaste och mest klimatsmarta anläggningar. Vi odlar med fokus på smak och kvalitet, stolta över att ha bidragit till att utveckla matkulturen i Sverige.
Hälsningar Svegro